Picknicktafels van hout voor buiten in je tuin

Picknicktafels zijn tuintafels die behoren tot de echte klassiekers voor buiten ... Lees meer

Picknicktafels zijn tuintafels die behoren tot de echte klassiekers voor buiten in de tuin. Aan deze tafel kun je direct aanschuiven zonder stoelen of banken te gebruiken. En naast dat je lekker kunt lunchen of barbecuen aan deze tafel, kun je er ook lekker een boek op lezen of kunnen de kinderen er mooi op knutselen. Zo kan een picknicktafel dus op allerlei manieren gebruikt worden. Bij TuinXXL bieden we verschillende picknicktafels aan die voor al deze activiteiten gebruikt kunnen worden en daardoor perfect passen bij jouw behoeftes.

Lees meer informatie en advies over picknicktafels

catId-1831;type-category-productlist;picknicktafels;sku-150969;sku-150964;sku-201561;sku-150958;sku-150965;sku-150968;sku-150967;sku-150971;sku-201560;sku-150960;sku-150962;sku-150959;sku-150966

Aluminium picknicktafels

Vaak is een picknicktafel gemaakt van hout, maar bij TuinXXL is het ook mogelijk om een picknicktafel van aluminium te bestellen. Net als een houten picknicktafel is een picknicktafel van aluminium zeer stevig en is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Verder is een aluminium tafel wel gemakkelijker schoon te houden dan een houten tafel en de aluminium tafel is ook leverbaar in verschillende kleuren: grijs en wit. Beide kleuren zijn lichte kleuren die jouw moderne en stijlvolle tuin extra kracht geven.

Picknicktafels van verschillende soorten hout

Over het algemeen hebben de meeste houten picknicktafels dezelfde eigenschappen. Zo is een houten picknicktafel weerbestendig en kan het jarenlang mee. Maar als we de houtsoorten beter bekijken zijn er wel degelijk een aantal verschillen. Bij de picknicktafels van hout kan onderscheid gemaakt worden tussen hardhout, vurenhout en douglas hout. Hardhout is het meest duurzame hout en kan jarenlang mee kan terwijl de tafel het hele jaar door buiten kan blijven staan.

Vurenhout daartegenover, is een minder duurzaam hout. Ook is het minder geschikt voor zwaardere weersomstandigheden. Bij de picknicktafels gaat het om precies te zijn om geïmpregneerd vurenhout. Een tafel van dit hout is vergelijkbaar met 'standaard' vurenhout, maar beschikt over een laagje met een schimmelwerend middel. Het gevolg hiervan is dat de tafel iets duurzamer is dan een tafel van 'standaard' vurenhout. 

Een houtsoort die niet vaak voorkomt in de tuin, maar wel is gebruikt voor picknicktafels, is douglas. Een picknicktafel van dit materiaal is niet al te duurzaam, maar is wel steviger dan andere houtsoorten.

Lengtes van de picknicktafels

Hoeveel personen er gebruik kunnen maken van de picknicktafel is afhankelijk van de lengte. Zo kunnen er drie personen op één van de twee bankjes zitten van een picknicktafel met een lengte van 160 cm. Dit houdt dus in dat zes personen van deze picknicktafel gebruik kunnen maken. En bij een lengte van 300 cm kunnen er vijf á zes personen op één kant zitten. Deze twee afmetingen zijn ook direct de kleinste en grootste lengtes van de picknicktafels van TuinXXL. Heb je liever een tafel met een lengte tussen deze twee afmetingen? Neem dan eens een kijkje naar de picknicktafels met een lengte van 180, 200, 210, 220 of 250 cm.

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Verberg deze melding