Tuinhaarden met handige aslade

Echt gezellig zo'n tuinhaard. Af en toe een blokje hout op het vuur leggen en gen... Lees meer

Echt gezellig zo'n tuinhaard. Af en toe een blokje hout op het vuur leggen en genieten van de warmte en gezelligheid. Heerlijk tot rust komen. Ookal zit je alleen of met een gezelschap, zo'n tuinhaard brengt altijd veel sfeer met zich mee. Alleen het het opruimen na het vuurtje stoken is vaak vervelend. Heb je net een gezellige avond gehad, kan je de asresten uit de haard scheppen. Maar niet met een handige aslade! Zo kan je in één beweging al het as uit de haard halen. Zo blijft niet alleen je tuin schoon, maar blijft de haard ook langer mooier. Bekijk de collectie tuinhaarden met aslade of lees meer de tuinhaarden.

Lees meer informatie en advies

catId-1170;type-category-productlist;tuinhaarden;sku-150046;sku-150045;sku-333701;sku-152493;sku-147923;sku-147903;sku-147922;sku-147904;sku-147902;sku-147905

Voordelen van tuinhaarden met aslades

Het is een natuurlijk proces; na een avondje vuurtje stoken krijg je allemaal as in de tuinhaard. De opgebrande houtblokken laten vaak een hoop rommel achter. Het probleem is vaak het opruimen van de asresten. Dit stuift erg door de lucht en het komt overal terrecht. Bij reguliere tuinhaarden is het een flink karweitje om dit netjes op te ruimen. Gelukkig zijn er ook tuinhaarden met aslades. Deze aslades zijn een uiltime uitkomst met het opruimen van de asresten.

De aslades zitten onder de vuurhaard. Tijdens het stoken van een vuurtje vallen de asresten in een speciale opvangbak. Wanneer je klaar bent met het vuur kan je door één simpele beweging de aslade uit de tuinhaard halen om eenvoudig de asresten te verwijderen. Geen gedoe met scheppen en stuifend as. Dus maak het je zelf ook makkelijk en kies voor een tuinhaard met aslade.

Wat te doen met het as?

Na het stoken van een vuurtje is het belangrijk om de tuinhaard goed schoon te maken. Hierdoor blijft de tuinhaard langer mooi en kan je uiteindelijk langer genieten van de haard. Maar let wel op met de asresten. Wanneer deze asresten nog warm zijn is het belangrijk om deze asresten op de juiste plek te bewaren. Bewaar de warme asresten in een stalen bak, zodat het as rustig af kan koelen. Waneer je deze asresten in een plastic afvalcontainer doet, is de kans groot dat deze door de warmte vlam vat. Je hebt al een mooie tuinhaard staan, dus een vuurtje in een plastic container is niet de bedoeling. Let daarom goed op bij het opruimen. Laat de asresten eerst laten afkoelen in een hittebestendige bak en daarna pas in een afvalcontainer gooien.

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Verberg deze melding