Tuinhaarden van gietijzer: robuuste hoge kwaliteit terrashaarden

Opzoek naar een robuuste, hoge kwaliteit terrashaard? Dan is een gietijzeren tui... Lees meer

Opzoek naar een robuuste, hoge kwaliteit terrashaard? Dan is een gietijzeren tuinhaard waarschijnlijk een mooie oplossing voor jou. Gietijzer heeft dankzij de ruwheid van het oppervlak een eigentijdse en unieke uitstraling. Het voordeel van gietijzer is dat de metaalsoort de warmte uitstekend geleid. Hierdoor is je terrashaard snel warm en houdt het de warmte goed vast. Zit zorgt ervoor dat je haard lang warm blijft zonder er extra houtblokken in te doen. Ons assortiment bestaat momenteel alleen nog uit gietijzeren haarden van het merk Esschert Design.

Lees meer informatie en advies

catId-1170;type-category-productlist;tuinhaarden;sku-147866;sku-147871;sku-147872;sku-147878;sku-147868;sku-150367

Samenstelling van gietijzer

Gietijzer bestaat uit een legering van ijzer, koolstof, mangaan en silicum. Gietijzer wordt uiteindelijk vervaardigd door het samensmelten van ijzer, kokes en kalk. Dit gebeurt door middel van een koepeloven, inductieoven of trommeloven.

Tuinhaard gietijzer met BBQ rooster

Er bestaan op de markt ook tuinhaarden van gietijzer die voorzien zijn van een BBQ rooster. Hierdoor kun je naas het genieten van de warmte ook heerlijk er op BBQ-en. Deze hebben we momenteel helaas (nog) niet in het assortiment.

Gietijzeren terrashaard met of zonder deur

Ons assortiment bestaat uit verschillende gietijzeren tuinkachels. Daarbij hebben sommige modellen geen deur en sommige modellen wel. Het voordeel van een haard met deur is dat je het vuur enigszins kan afsluiten. Hierdoor houd je je terras netjes.

Onderhoud gietijzeren tuinhaard

Een tuinhaard van gietijzer heeft weinig onderhoud nodig. Dat is ook de kracht van gietijzer. Toch zijn er bepaalde handelingen om levensduur van de haard te verlengen.

Vlakke ondergrond

Klinkt als een open deur, maar zorg er voor dat je haard op vlakke en stevige ondergrond staat, zodat deze bij een flinke storm nog steeds blijft staan. Bij twijfel altijd de haard op een veilige plek opbergen.

Bescherm tegen neerslag

Ondanks dat een gietijzeren haard wel tegen een drup regen kan adviseren we altijd om een beschermhoes om de haard toe doen.

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Verberg deze melding